Resevillkor

1 Definitioner

Flygbolagskod

Två eller tre tecken eller bokstäver som används för att identifiera ett flygbolag och flygresan.

Bagage

Personliga tillhörigheter, inklusive hjälpmedel, som passagerare tar med på sin resa. Om inte annat uttryckligen anges ska detta omfatta både incheckat bagage och handbagage.

Bagageincheckning

Den del av resgodsbeviset som du får som kvitto för incheckat bagage.

Resgodsbevis

Det dokument som utfärdas av transportören för att identifiera incheckat bagage.

Bokning

En bokningsförfrågan som gjorts av dig eller för din räkning och som godkänts av oss för att åka med på våra flygresor.

Transportörens avgifter

Tilläggsavgifter som tas ut av transportören, t.ex. bränsletillägg.

Bokningsreferens

Den unika koden som du får av oss består av sex tecken (bokstäver och siffror) och används för att identifiera din bekräftade bokning.

Incheckat bagage

Allt bagage som vi har tagit ansvar för och i detta samband utfärdat ett bagageincheckningskvitto.

Anslutningsflyg

Två eller flera segment av flygresan som utgör en enkelresa och säljs av oss som en bokning.

Konventioner

Vi följer alla tillämpliga lagar, domslut, konventioner och förordningar.

Skador

Omfattar dödsfall, personskada, förlust, delvis förlust, stöld eller annan skada som orsakats av eller i samband med lufttransporter.

Dagar

Kalenderdagar. Alla sju (7) dagar i veckan. Vid ändringar eller meddelanden räknas inte dagen då ändringen eller meddelandet togs emot/skickades. Vid fastställande av om en biljett är giltig räknas inte dagen då biljetten utfärdades eller flygresan påbörjades.

Elektronisk biljett

En biljett som utfärdats elektroniskt med elektroniska kuponger.

Resans pris

Gällande pris som vi har angett för en bokning.

Biljettregler

Ytterligare villkor som fastställer graden av flexibilitet och transporttjänster i eventuell flygbiljett som i vissa av våra resor är en del av bokningen.

Force Majeure

En ovanlig och oförutsedd händelse utanför vår kontroll, med följder som inte kunnat undvikas även om all rimlig försiktighet och uppmärksamhet har utövats.

Handbagage

Allt bagage och personliga föremål eller andra artiklar (som inte ingår i incheckat bagaget) som du har med dig på din flygresa.

Tillvalstjänster

Andra tjänster, såsom extra utflykter, hyra av bil eller cykel mm, som inte ingår i resans pris i enlighet med reglerna för bokningen.

Regler

Alla regler och förklaringar, med undantag för de allmänna transportvillkoren, som våra utvalda leverantörer har fastställt och som gäller den dag då bokningen bekräftas och är tillämpliga för transporten av dig och ditt bagage, inklusive tillämpliga biljettpriser den dagen.

Biljett

Ett giltigt dokument som berättigar dig att flyga med våra utvalda flygbolag (vid de resor där flygresan ingår), antingen i form av en elektronisk biljett eller ett annat dokument som utfärdas av oss eller för vår räkning efter att bokningen är bekräftad och innan du går ombord, inklusive bagageincheckningskvitto.

2 Tillämplighet

Allmänt

Dessa allmänna transportvillkor är våra villkor för transport som vi hänvisar till på biljetter och i resedokumentationen. De allmänna transportvillkoren kompletterar de regler som anges på själva biljetten och i dokumentationen.

De allmänna transportvillkoren ska också gälla för pristillägg eller reducerat pris såvida inte annat anges i dessa villkor, i bokningen, på biljetten eller i resedokumentationen.

Lagstadgade bestämmelser

Vi och våra leverantörer är föremål för nationella och internationella konventioner och förordningar vid transport av våra kunder. Våra allmänna transportvillkor ska tillämpas i den utsträckning de inte strider mot gällande tariffer eller konventioner. I de fall där en avvikelse föreligger mellan våra allmänna transportvillkor och tillämpliga tariffer eller konventioner ska tariffer och/eller konventioner alltid ha företräde framför våra allmänna transportvillkor.

3 Biljetter

Allmänt

Biljetten utgör bevis på att ett avtal har slutits mellan flygbolaget och passageraren med namnet som anges på biljetten. Bokningen och den betalning som görs utifrån dokument som har utfärdats av Transportören eller en auktoriserad agent för denna, utgör bevis på att ett avtal har slutits. Under dessa omständigheter gäller de allmänna transportvillkoren.

Din rätt till transport

För transport med flyg krävs det att du har en utfärdad biljett eller att din bokning har godkänts i enlighet med de villkor som anges i flygbolagets villkor.

Flygbolaget tillhandahåller endast transport till personen med namnet som står på biljetten. Du måste uppvisa giltig legitimation med namn som motsvarar namnet på biljetten på begäran i enlighet med de regler som anges i flygbolagets villkor. Om du inte kan uppvisa giltig legitimation eller nödvändiga resedokument på begäran, t.ex. pass eller visum, förbehåller flygbolaget sig rätten att neka dig transport.

Överlåtbarhet

Du kan inte överlåta bokningen såvida du inte har tillåtelse att göra så enligt gällande biljettregler. Passagerarens namn, rutt och destination kan i vissa fall ändras på en biljett mot tillämpliga avgifter och eventuella skillnader i biljettpriset.

Om en biljett presenteras av en annan person än personen med namnet på biljetten eller bokningen och flygbolaget omedvetet förbinder sig till transport av en sådan person, kan Btv Nordic inte hållas ansvariga inför passageraren med namnet på biljetten eller bokningen.

Biljettlös resa

Om flygbolaget väljer att inte utfärda en biljett ska de allmänna transportvillkoren tillämpas på passageraren med namnet som anges i bokningen.

Giltighet 

En biljett eller bokning är endast giltig om den överensstämmer med bekräftelsen, så som beskrivs i flygbolagets villkor.

Biljetten eller bokningen är giltig för det datum som anges på biljetten eller bokningen och kan inte förlängas om inte bokningen har ändrats i enlighet med tillämpliga regler gällande biljettpriser.

Flygbolagets namn och adress

Flygbolagets namn kan förkortas till flygbolagskoden på biljetten. Adress och kontaktuppgifter finns på flygbolagets hemsida där du även hittar mer information om hur du kontaktar dem.

4 Priser, skatter och avgifter

Priser 

Resans pris gäller endast för de i resedokumentationen beskrivna aktiviteterna.
Alla extra avgifter för tilläggstjänster ska specificeras i separata transaktioner.

Skatter och avgifter

Tillämpliga skatter och avgifter som stadgas av myndigheterna eller flygplatsmyndigheterna måste alltid betalas av passageraren och är därför inkluderade i resans pris.

Valuta

Avgifter och skatter ska betalas i den valuta som anges av oss vid bokningen.

5 Regler för bokning och biljettpriser

Bokningsbekräftelse

Bokningar bekräftas och anses vara bekräftade när du fått din bokningsbekräftelse från oss.

Personuppgifter

E-postadress och telefonnummer måste anges vid bokningstillfället. Denna information måste vara rätt eftersom detta är vår enda kontakt med dig.

Du godkänner att de personuppgifter som vi fått ska användas för att göra en bokning, köpa biljetter, genomföra hotellbokning, boka utflykter eller, hyra ev transportmedel, underlätta särskilda arrangemang och hjälpmedel för handikappade och andra passagerare med särskilda önskemål/krav, beställa specialmenyer, förenkla rutiner för immigration och ankomstförfaranden och lämna uppgifter till myndigheter i samband med flygresan. Då accepterar du att vi får behålla och använda sådana uppgifter för dessa ändamål och att vi kan överföra dem till vårt egna kontor, auktoriserade återförsäljare, myndigheter, flygbolag och andra som tillhandahåller sådana tjänster. Dina personuppgifter kommer inte att användas i marknadsföringssyfte om du inte har samtyckt till detta i förväg.

Platsreservation

Vi kan inte garantera specifik sittplats på flygplanet, och du måste acceptera den sittplats du tilldelas i enlighet med din bokade serviceklass och din erlagda betalning.

6 Incheckning och ombordstigning

Tider för incheckning

Vi förbehåller oss rätten att avboka din bokning om du inte håller de föreskrivna tiderna och uppfyller kraven för incheckning i enlighet med flygbolagets villkor och andra tillämpliga regler.

Tider för ombordstigning

Om du inte visar dig i gaten på den angivna tiden kommer din bokning av avbokas. Flygresan kommer inte att utföras och du nekas ombordstigning på egen bekostnad. Ombordstigningstiderna anges på biljetten och i terminalen.

Missad incheckning och ombordstigning

Om du kommer för sent till incheckning eller ombordstigning eller inte uppfyller andra krav enligt flygbolagets villkor, är vi inte ansvariga för eventuella förluster eller utgifter som du åsamkas.

7 Nekande och begränsning av transport

Rätt att neka transport

Flygbolaget kan vägra att transportera dig och ditt bagage efter rimlig bedömning i enlighet med deras säkerhetsföreskrifter som du hittar på flygbolagets hemsida. Vägran omfattas av de regler för ersättning vid nekad ombordstigning som anges i tillämplig lagstiftning. Detta avsnitt ger dig inga ytterligare avtalsenliga rättigheter.

Övriga villkor för flygresan
Du är skyldig att följa de villkor flygbolaget har som omfattar allt gällande själva flygresan. Deras fullständiga villkor hittar du på deras webbsida.

8 Bagage

Villkor för ditt bagage specificeras i resedokumentationen.

Incheckat bagage 

När bagaget har lagts fram för incheckning tar flygbolaget ansvar för bagaget i enlighet med sina bagageregler, samt utfärdar ett bagagekvitto för varje kolli.
Aktuella regler om storlek, vikt och antal kollin, och avgifter för incheckat bagage hittar du på flygbolagets webbplats.

Handbagage

Aktuella regler om storlek, vikt och antal kollin, och avgifter för incheckat bagage hittar du på flygbolagets webbplats.

Natursköna vyer
Utsikt mot trädgården
Utsikt mot pool

Badrum
Badkar
Hårtorkar
Rengöringsprodukter
Schampo
Balsam
Duschtvål
Bidé
Utedusch
Varmvatten

Tvättstuga
Tvättmaskin
Torktumlare
Strykjärn
Strykbräda
Torkställ för kläder

Sovrum
Handdukar
Sängkläder
Extra kuddar och filtar
Mörkläggningsgardin
Klädförvaring

Underhållning och träning
TV med Apple TV
Sonos Ljudsystem
Gym med:
-Fria vikter
-Ketlebells
-Motionscykel
-Yogamattor, block och rulle
-Pilatesboll
-TRX-Band och instuktioner
-Stepbräda
-Boxningssäck
-Sonoshögtalare
-TV med AppleTV
Böcker och läsmaterial

Familj
Spjälsäng
Resesäng
Barnböcker och leksaker för barn i åldrarna 2–5 år och 5–10 år
Barnstol

Uppvärmning och kylning
Luftkonditionering i sovrummen
Centralvärme

Säkerhet i hemmet
Brandvarnare
Kolmonoxidlarm
Brandsläckare
Förbandslåda

Internet och kontor
Snabbt wifi – 300 Mbit/s
Separat kontor ovanför trappan med extern skärm och tangentbord

Kök och mat
Kylskåp och frys
Mikrovågsugn
Basutrustning för matlagning
Kastruller och stekpannor, olja, salt och peppar
Porslin och bestick
Diskmaskin
Gasspis
Ugn
Kaffebryggare
Nespressomaskin
Vinglas
Brödrost
Vattenkokare
Mixer
Grillredskap
Matbord

Utomhus
Utemöbler
Matplats utomhus
Privat utomhuskök med:
-Gasolgrill
-Pizzaugn, gasol
-Paellautrustning
-Diskho med varmt ock kallt vatten
-Kylskåp för drycker
Strandleksaker
Badlakan
Cyklar

Parkering och faciliteter
Privat utomhus pool på 50 M² – saltvatten
Gym
Parkering i garage eller på gatan

Tjänster
Självständig incheckning i låst skåp
Larm